Wat is wagenparkbeheer? Lees het op Nedtrack.nl

Wat is wagenparkbeheer?

Met wagenparkbeheer kun je slimmer en gemakkelijker rijden, heb je meer inzicht in gegevens en kun je efficiënter werken. Wagenparkbeheer wordt ook wel ‘Fleetmanagement’ genoemd en verwijst naar oplossingen waarmee organisaties hun wagenpark, bijvoorbeeld personenauto’s, vrachtwagens, trailers, bussen, bestelwagens, maar ook containers, (zwaar)materieel en kranen kunnen beheren. Hiervoor wordt gebruikgemaakt van wagenparkbeheersoftware.

Wagenparkbeheer en wagenparkbeheersoftware: wat is het en wat zijn de mogelijkheden?

Met een wagenparkbeheersysteem zijn er veel mogelijkheden; zo weet je altijd precies waar je voertuigen of materieel zich bevinden. Verder wordt er met wagenparkbeheer een bepaalde dienst verwacht, hieronder vallen de volgende onderwerpen:

Veel mensen denken vaak dat wagenparkbeheer alleen maar gaat over de exacte locatie waar de voertuigen zich bevinden, maar het is zoveel meer!

Nedtrack en de mogelijkheden van wagenparkbeheer(software)

Nedtrack maakt gebruik van een telematica- en IoT-platform voor het optimaliseren van voertuigmonitoring en wagenparkactiviteiten.

 • Deze oplossing is effectief voor elk soort type wagenpark of vloot.
 • Gebruikers kunnen gemakkelijk gebruikmaken van web- en mobiele apps voor IOS en Android.
 • Het is geschikt voor bedrijven van elke omvang.

Met ‘Mijn Nedtrack’, het wagenparkbeheersysteem, kunnen gebruikers verschillende gebeurtenissen (snelheidsovertredingen, tanken en bijvoorbeeld activering van alarmknoppen) instellen als triggers voor meldingen. Deze meldingen kunnen worden verzonden via e-mail, SMS, worden weergegeven in een pop-upvenster of worden afgeleverd als pushmelding via de Nedtrack app op je smartphone.

Meer lezen over ‘Mijn Nedtrack ’, het wagenparkbeheersysteem van Nedtrack?

Hieronder vind je de belangrijkste onderdelen van het wagenparkbeheersysteem van Nedtrack en de opties die daar bij horen.

Live volgen / Voertuig volgen

Zoals eerder al beschreven, je weet altijd precies waar je voertuigen zijn. Zo houd je gemakkelijk het aantal gereden kilometers en locaties bij in “realtime”.

Voordelen van voertuig volgen

 • Altijd inzicht in de locaties van je wagenpark
 • Grip op de rijtijden en efficiency van je personeel
 • Snel kunnen reageren op noodgevallen
 • Voldoen aan de eisen van de Belastingdienst, lees meer over de eisen van de Belastingdienst

Wagenpark optimalisaties

Verhoog de effectiviteit van je wagenpark met slimme inzichten en uitgebreide rapporten. Zo ontvang je direct realtime data op je dashboard over je voertuigen op de weg. Ontvang automatisch meldingen over rijgedrag etc.

Lees hier onze blog: Het verlagen van wagenparkkosten met Nedtrack.

Eco driving

Monitor het rijgedrag van bestuurders: hierdoor kan je sturen op een verbeterde rijstijl, krijg je meer inzicht in het gebruik van je voertuigen (ook voor elektrische voertuigen), verhoog je de veiligheid, verlaag je de kosten en verminder je de CO2-uitstoot.

Voordelen van Eco driving

 • Verbeter de rijstijl van je medewerkers en verlaag het brandstofverbruik.
 • Beter rijgedrag zorgt voor minder slijtage en dus minder reparatiekosten = een win-win situatie.
 • Verlaag de CO2-uitstoot van je wagenpark.
 • Weet tijdig wanneer het tijd is voor onderhoud.

Rittenregistratie

Als er over rittenregistratie wordt gesproken, hebben we het ook vaak over kilometerregistratie. Voor organisaties is het belangrijk om de gereden ritten te registreren, anders loopt men het risico op een boete. Dit kan gemakkelijk worden voorkomen door een rittenregistratiesysteem of wagenparkbeheersysteem (dit is in principe hetzelfde).

Voordelen van rittenregistratie

 • Volgens de eisen van de Belastingdienst
 • Volledig automatisch
 • Toegang tot slimme inzichten
 • Meldingen wanneer het tijd is voor onderhoud

Integratie met je bedrijfssoftware

Zeker niet onbelangrijk: het liefste maak je natuurlijk gebruik van maar één tool. Doordat Nedtrack gebruikt maakt van een ‘open source’ platform, is het dus mogelijk om via een API (Application Programming Interface) koppelingen te maken met andere software. Bijvoorbeeld met verschillende ERP-systemen. Zo kun je routes importeren en versturen, maar ook orders importeren. Daarnaast is het mogelijk om deze gegevens in je CRM systeem te importeren. Heel handig dus!

Meer informatie over de voordelen van onze API ? Klik hier.

Wie maakt er gebruik van wagenparkbeheersoftware en is het iets voor jou?

Of je nu in het bezit bent van 5, 10, 20 of 1000 voertuigen, wagenparkbeheer is handig voor jou! Het maakt niet uit welk merk voertuig je hebt; Renault, Volkswagen, MAN of Scania, met Nedtrack wagenparkbeheer houd jij controle over je gehele vloot.

Daarnaast verdien je de investering in wagenparkbeheer ook vrij snel terug. Zoals hierboven in het artikel al is beschreven, kun je sturen op het rijgedrag van medewerkers, wat zich loont in het optimaal verbruik van brandstof, maar ook preventief onderhoud. Dit zorgt ook voor kostenbesparing.

Verder is het mogelijk om verschillende data-points uit het systeem te halen, waardoor je betere beslissingen kunt maken voor je bedrijf. Slogan Alert: Smarter insights, faster growth.

Welke branches maken gebruik van wagenparkbeheersoftware?

Eigenlijk kan elk bedrijf in elke branche gebruikmaken van wagenparkbeheersoftware, zolang zij beschikken over meerdere voertuigen of assets. Hieronder enkele voorbeelden van branches die gebruik kunnen maken van wagenparkbeheersoftware.

Interesse in onze oplossingen?

Onze experts vertellen je graag meer over onze oplossingen. Neem telefonisch contact op met 0180 – 699 168 of vraag een prijsvoorstel aan via onderstaande buton.

Henno

Telematica specialist

Ook interessant?

Scroll naar boven