Nedtrack wagenparkbeheer met onze slimste telematica oplossingen. Rittenregistratie en kilometerregistratie.

Hoe kan ik eenvoudig wagenparkkosten verlagen met Nedtrack?

Het verlagen van de kosten op je wagenpark; het blijft een ‘hot’ topic voor wagenparkbeheerders die zich moeten verantwoorden bij de directie. Als eerste zijn er directe kosten zoals afschrijvingen, rente, reparatie en onderhoud, banden, brandstofverbruik, belastingen en verzekeringen. Daarnaast heb je ook nog eens te maken met onvoorziene kosten. Deze kosten zijn veel moeilijker te berekenen, maar kunnen wel een grote impact hebben op je bedrijfsvoering. In dit artikel bespreken we een aantal kostenbesparende aandachtspunten, zoals: preventief onderhoud, veiligheid en brandstof.

(Preventief) onderhoud aan je wagenpark

Een goed onderhouden bedrijfsauto is gewoon veiliger. Desondanks krijgt preventief onderhoud nog lang niet altijd de aandacht die het wel verdient. Je merkt vaak dat dit pas verandert bij een (groot) ongeval. Op zo’n moment wordt er ineens snel actie ondernomen en ziet men wel het belang van preventief onderhoud.

Als wagenparkbeheerder kun je hierin een grote rol spelen. Bedrijven zijn medeverantwoordelijk voor het onderhoud en de veiligheid van bedrijfswagens. Minder opvallende gebreken aan je bedrijfsauto zijn minstens net zo belangrijk. Denk aan de juiste bandenspanning, een schone airconditioning of geen onnodig gewicht in je bedrijfswagen. Ga zo maar even door, het scheelt allemaal in de kosten.

Met het wagenparkbeheer softwaresysteem van Nedtrack kun je al deze factoren (en nog veel meer) bijhouden en controleren. Door handige inzichten en slimme rapporten is het mogelijk om geautomatiseerde meldingen te ontvangen op je telefoon en/of email zodat je snel kunt schakelen. Zo kan het onderhoud vooraf worden ingepland op basis van realtime gegevens in plaats van, bijvoorbeeld, tijdsintervallen.

Veiligheid voor je wagenpark

Een topic waar steeds meer aandacht aan wordt gegeven is veiligheid voor je wagenpark (wat overigens geen overbodige luxe is). Kijkend naar bijvoorbeeld buitendienstmedewerkers in verschillende sectoren; zij moeten naast hun eigen veiligheid ook rekening houden met de veiligheid van anderen op de weg.

Het is moeilijk om op rijgedrag te sturen, maar de positieve gevolgen hiervan zijn zeker motiverend. De veiligheid op de weg verbetert, wat leidt tot minder schades en de brandstof- en onderhoudskosten dalen. Daarnaast help je ook mee aan het verminderen van de uitstoot van de bedrijfswagens.

Door de handige rapporten en functies die je kunt gebruiken in het wagenparkbeheer softwaresysteem van Nedtrack is het mogelijk om rijgedrag te monitoren en aan de hand daarvan dus te verbeteren. Zo krijgen we meer bewuste bestuurders op de weg, die op en goede en positieve manier worden ondersteund door andere medewerkers.

Brandstof: een grote kostenpost voor je wagenpark

Brandstof is misschien wel een van de grootste (zo niet: grootste) kostenpost van je wagenpark. Toch zijn hier nog veel punten waarop je kunt besparen.

Hopelijk weten we allemaal dat te hard rijden en te scherp door bochten gaan, niet bevorderlijk is voor het brandstofverbruik. Maar ook bandenspanning of te veel gewicht in je (bedrijfs)voertuig kunnen ervoor zorgen dat je meer brandstof verbruikt. Via een wagenparkbeheersysteem of fleetmanagementsysteem krijg je meldingen binnen bij dit soort gebeurtenissen. Op deze manier kun je dus direct je medewerkers aanspreken op dingen zoals hun rijgedrag.

Ook kunnen planners met behulp van de Nedtrack wagenparkbeheersoftware gemakkelijk de buitendienstmedewerkers effectief inzetten. Dit levert tijd- en kostenbesparingen op.

Met Nedtrack de kosten van je wagenpark verlagen

Met het wagenparkbeheer softwaresysteem van Nedtrack bespaar je kosten door middel van de slimste inzichten:

  • 15% minder administratiekosten – Automatische routerapporten van heel je wagenpark.
  • Verhoog de effectiviteit met 30% –  24/7 inzicht in de locatie van je voertuigen.
  • 15% minder CO2-uitstoot – Door slim inzicht in het rijgedrag van je medewerkers.
  • Reduceer onderhoudskosten met 20% – Krijg notificaties als het tijd is voor onderhoud.
  • Verhoog klanttevredenheid.

Meer weten over wagenparkbeheer?

Lees onze blog “Wat is wagenparkbeheer?“. Daarin lees je alles wat wij met Nedtrack voor jouw wagenpark kunnen betekenen.

Interesse in onze oplossingen?

Onze experts vertellen je graag meer over onze oplossingen. Neem telefonisch contact op met 0180 – 699 168 of vraag een prijsvoorstel aan via onderstaande buton.

Henno

Telematica specialist

Ook interessant?

Scroll naar boven