2G stopt, het is tijd om je fleet gps-trackers naar 4G te upgraden.

Veel telecom providers zijn al gestopt met 2G of staan op het punt om 2G vaarwel te zeggen. In Nederland zijn er nog maar 2 providers die 2G ondersteunen. Om ervoor te zorgen dat je bedrijfsactiviteiten niet verstoord worden, bieden wij graag onze hulp aan bij een tijdige overstap naar 4G tracking oplossingen.

Vanaf heden leveren wij alleen nog 4G tracking oplossingen uit, bij ons ben je dus futureproof.

2G naar 4G. Wees voorbereid, stap tijdig over naar 4G hardware. Wij bij Nedtrack helpen je graag verder. In december 2025 stopt 2G.
2G naar 4G. Wees voorbereid, stap tijdig over naar 4G hardware. Wij bij Nedtrack helpen je graag verder.

4G? Dit is wat je moet weten

Aangezien 4G de nieuwe standaard is geworden voor telematica, verdwijnt 2G steeds meer naar de achtergrond. Wij verwachten dat in Nederland de twee overgebleven providers eind  2025 geen 2G meer ondersteund.

Nadat het 2G netwerk wordt afgesloten, zullen helaas ook je GPS fleet management units, samen met andere apparaten die een 2G modem gebruiken, niet meer werken. Om te voorkomen dat je bedrijfsactiviteiten verstoord worden, staan wij klaar om je te helpen tijdig over te stappen naar 4G. 

Binnenkort nemen wij contact op met onze klanten om samen te kijken wat de beste upgrade mogelijkheden zijn. Het coördineren en implementeren van de upgrade naar 4G kost namelijk tijd.

Ben je nog geen klant bij Nedtrack?
Ook dan kan je natuurlijk naar ons overstappen. Wij verwelkomen te graag. Waarom kiezen voor Nedtrack? Ontdek hier onze voordelen. 

Bij nieuwe bestellingen leveren wij standaard al 4G hardware uit. 

Upgraden naar 4G? Wij staan klaar om je te helpen.

Heb je vragen wat de overstap van 2G naar 4G voor jouw bedrijfssituatie gaat betekenen? Dat begrijpen wij. Wij helpen je graag verder met je vragen of als je wilt upgraden van 2G naar 4G. Je kunt op verschillende manieren contact met ons opnemen. 

Neem telefonisch contact op met onze experts via
0180 – 699 168 of stuur ons een bericht via contactformulier

De mensen achter Nedtrack

Veel gestelde vragen over het
stoppen van het 2G netwerk

Aangezien 4G de nieuwe standaard is geworden voor telematica, verdwijnt 2G steeds meer naar de achtergrond. Wij verwachten dat in Nederland eind 2025 er geen ondersteuning meer is voor het 2G netwerk.

Nadat het 2G netwerk wordt afgesloten, zullen helaas ook uw GPS fleet management units, samen met andere apparaten die een 2G modem gebruiken, niet meer werken. Om te voorkomen dat uw bedrijfsactiviteiten verstoord worden, staan wij klaar om u te helpen tijdig over te stappen naar 4G.

Met 4G krijg je een technologie die klaar is voor de toekomst en waarmee je als bedrijf weer vele jaren vooruit kunt. Het zorgt voor een veel snellere verbinding, wat betekent dat het betrouwbaarder is, minder vertraging heeft en meer data kan verwerken. Bovendien is het compatibel met nieuwe opkomende technologieën.

Als je niet upgrade van 2G naar 4G, dan zorgt dit op een gegeven moment dat de trackers niet meer werken. Dit betekend dat de 2G trackers geen verbinding meer kunnen maken met het nieuwe 4G netwerk. Hierdoor worden de ritten niet meer geregistreerd, komen live locaties niet meer binnen in het portaal, komen tachograaf gegevens niet meer door of kan je de locaties van je equipment niet meer inzien via het Mijn Nedtrack portaal.

Wil je gebruik blijven maken van onze slimme oplossingen, dan is het noodzakelijk om je bestaande 2G trackers te upgraden naar nieuwe 4G hardware zodat je helemaal future proof bent.

Het is belangrijk om te begrijpen dat het hier gaat om de compatibiliteit van de trackers, niet alleen om de simkaarten. Het is niet zo simpel als het vervangen van een 2G simkaart door een 4G simkaart in een tracker die alleen 2G ondersteunt. De simkaart zorgt ervoor dat je verbinding kunt maken met het netwerk, maar het modem in de unit is verantwoordelijk voor het tot stand brengen van de daadwerkelijke verbinding.

Het installeren duurt ongeveer 30 minuten tot 1 uur, afhankelijk van hoe de dingen zijn aangesloten en wat voor soort voertuig je hebt. We kunnen een schatting maken speciaal voor jouw bedrijf, rekening houdend met hoeveel voertuigen je hebt en wat voor soort units er nodig zijn. Op die manier kunnen we ervoor zorgen dat we genoeg tijd plannen om alles in orde te maken.

Ook overstappen van 2G naar 4G?

Ben je nog geen klant bij ons maar heb je wel interesse in onze oplossingen? Ontdek hier de slimste tracking oplossingen.

Contact opnemen voor de overstap van
2G naar 4G
 

Scroll naar boven

Bereken jouw tarief

In 2 minuten bereken je geheel vrijblijvend jouw tarief voor de slimste telematica oplossingen.