Minder administratieve rompslomp & besparing op brandstofkosten voor Minekus

Bedrijf 
Minekus Zuidland

Resultaten
Besparing op brandstofkosten
40% minder schademeldingen

Minekus Zuidland is sinds 1970 professioneel partner voor de groene buitenruimte. Het bedrijf gevestigd op het Zuid Hollandse eiland Voorne-Putten, is gespecialiseerd in onder andere groenvoorziening, baggerwerken, boomverzorging en sloopwerken.

Door de groei van het aantal voertuigen en machines hebben we behoefte aan meer inzicht


Tientallen collega’s zijn dagelijks op pad om verschillende projecten uit te voeren zoals baggerwerkzaamheden, sloopprojecten en diverse groenprojecten. Materialen zoals kranen, trekkers, auto’s, shovels en grasmaaiers zijn essentiële tools voor het professioneel uitvoeren van onze projecten.

Wij als organisatie hebben  ervoor gekozen om telematica-oplossingen toe te passen vanwege de verschillende voordelen die ze bieden. Dankzij het realtime voertuigvolgsysteem, dat gebruikmaakt van GPS, kunnen we precies zien waar de objecten zich bevinden, hoelang onze medewerkers onderweg zijn en hoe lang ze bezig zijn bij een klus. De software van Nedtrack voorkomt dat we moeten zoeken naar de exacte locaties waar onze medewerkers zich bevinden.

De systemen van Nedtrack zorgen voor vrolijke gezichten op kantoor: realtime inzicht in de locatie en activiteiten van onze machines én veel minder administratieve rompslomp”

De slimme inzichten levert ons besparingen op


Toen we zijn gestart met Nedtrack hebben we prettig contact gehad met de afdeling sales en support. De mogelijkheden zijn allemaal duidelijk uitgelegd. De inbouw van de trackers ging vlekkeloos, dit werd uitgevoerd door professionele inbouwers die weten waar ze het over hebben.

Nu we de slimme software van Nedtrack een tijd gebruiken hebben we al verschillende besparingen weten te realiseren op zowel de brandstofkosten, het terug dringen van het aantal schademeldingen en minder administratieve rompslomp doordat de draaiuren van onze machines worden bijgehouden.

Besparing op brandstofkosten


Door realtime inzicht in de locatie van onze voertuigen kunnen we ritten veel efficiënter inrichten, hierdoor is handmatig rondbellen waar een bepaald voertuig is verleden tijd. Door de integratie met Google Maps kunnen we altijd de meest efficiënte route uitzoeken en files vermijden.

40% minder schademeldingen


Een ander voordeel is dat we met de slimme software van Nedtrack onnodige schademeldingen voorkomen. De afgelopen jaren is dit percentage met 40% gedaald. Doordat we kunnen terugzien welke voertuigen op welke locaties zijn geweest is goed te achterhalen of een schade door ons is ontstaan. Het biedt dus concreet bewijs, waar het voertuig zich bevond, hoe hard er werd gereden en of er tijdig geremd is.

Minder administratieve rompslomp


De draaiuren van onze machines worden ook vastgelegd, evenals de effectiviteit van onze maaimachines. We kunnen precies zien waar en hoelang er met een bepaalde machine is gemaaid. De registratie van de werkzaamheden en urenverantwoording wordt zo steeds meer en meer digitaal bijgehouden, wat resulteert in minder administratieve werkzaamheden.

Sneller schakelen dankzij realtime inzichten


Via ‘Mijn Nedtrack’ kunnen we live inzien waar onze collega’s zich bevinden en of ze in de buurt van een bepaalde klant zijn. Dit stelt ons in staat om bij vertraging onze klanten te informeren. Is er bij een project meer hulp nodig? Dan gebruiken we het portaal om te zien welke collega het dichtste in de buurt rijdt om even bij te springen.

Sinds 2017 zijn wij een tevreden klant bij Nedtrack


We maken nu ruim 6 jaar gebruik van de oplossingen van Nedtrack. Tot op heden zijn we erg te spreken over de after sales. Bij vragen worden we altijd snel en vakkundig geholpen, hetzij telefonisch of per e-mail. De inbouw van de trackers wordt ook op een professionele wijze uitgevoerd door de eigen monteurs van Nedtrack.

Wij van Minekus raden de tracking oplossingen van Nedtrack van harte aan!

 

Henno

Telematica specialist

Ook interessant?

Scroll naar boven