Hoe kan ik mijn materieel succesvol beheren?

Effectief beheer van je machines is erg belangrijk om ervoor te zorgen dat projecten op tijd, binnen het budget en veilig worden voltooid. In deze blog zullen we de uitdagingen bespreken waarmee beheerders van materieel te maken krijgen en hoe onze software bedrijven hierbij helpt.

Uitdagingen bij materieelbeheer

Het beheer van materieel is een complexe taak waarbij een breed scala aan voertuigen, apparatuur en personeel moet worden beheerd. Enkele van de uitdagingen waarmee fleet managers te maken krijgen, zijn onder andere:

 1. Weten waar elk voertuig is
   Fleet managers of de medewerkers op de afdeling planning moeten te allen tijde weten waar hun voertuigen en apparatuur zich bevinden. Zonder een goed volgsysteem kunnen ze niet zeker zijn dat voertuigen efficiënt worden gebruikt en dat apparatuur niet wordt misbruikt of gestolen.
 2. Onderhoud bijhouden
  Bouwvoertuigen en -apparatuur zijn onderhevig aan zware slijtage, wat betekent dat onderhoud essentieel is om hun levensduur te garanderen. Vlootbeheerders moeten op de hoogte blijven van onderhoudsschema’s om stilstand te minimaliseren en ervoor te zorgen dat voertuigen en apparatuur veilig kunnen worden gebruikt.
 3. Veiligheid van de vloot waarborgen
  Bouwplaatsen kunnen risicovolle omgevingen zijn en vlootbeheerders moeten ervoor zorgen dat hun voertuigen en apparatuur veilig worden gebruikt. Dit vereist het monitoren van het rijgedrag van bestuurders, ervoor zorgen dat voertuigen en apparatuur goed worden onderhouden en het bieden van passende training aan bestuurders en operators.
 4. Kostenbeheersing
  Fleet managers moeten de kosten onder controle houden om ervoor te zorgen dat projecten winstgevend blijven. Dit vereist het monitoren van het brandstofverbruik, het optimaliseren van routes en het minimaliseren van stilstand.

Hoe kan software voor materieelbeheer hierbij helpen?

Slimme software voor materieelbeheer kan fleet managers helpen om deze uitdagingen aan te pakken door de verschillende functies te bieden. Enkele voorbeelden hiervan zijn:

 • Voertuigvolgsysteem
  Software voor materieelbeheer stelt fleet managers in staat om de locatie van hun voertuigen en apparatuur in realtime te volgen, waardoor inzicht wordt geboden in het gebruik ervan.
 • Onderhoudsregistratie
  De slimme software geeft herinneringen wanneer bouwvoertuigen en apparatuur onderhoud nodig hebben. Dit preventieve onderhoud helpt vlootbeheerders om operators veilig te houden, stilstand te minimaliseren en reparatiekosten te verminderen.
 • Veiligheidsmonitoring
  Fleet managementsoftware geeft inzicht in het rijgedrag van chauffeurs. Dit stelt vlootbeheerders in staat om onveilige rijgewoonten te identificeren en passende training te geven aan chauffeurs.
 • Kostenbeheersing 
  De juiste software biedt inzicht in het brandstofverbruik en kan worden gebruikt om routes te optimaliseren, waardoor vlootbeheerders de kosten onder controle kunnen houden.

Voltooi bouwprojecten op tijd en binnen het budget

Effectief materieelbeheer is cruciaal om ervoor te zorgen dat bouwprojecten veilig op tijd en binnen het budget worden voltooid. Door gebruik te maken van vlootbeheersoftware kunnen bouwvlootbeheerders de uitdagingen van het beheer van een breed scala aan voertuigen, apparatuur en personeel overwinnen.

GPS Tracking software biedt functies zoals voertuigvolgsystemen, onderhoudsregistratie, veiligheidsmonitoring en kostenbeheersing die bouwvlootbeheerders kunnen helpen bij het optimaliseren van hun operaties en succesvol te zijn.

Interesse in de software van Nedtrack voor materieelbeheer?

Wil je meer weten over de mogelijkheden van Mijn Nedtrack? Neem hier contact op met onze collega’s of vraag een gratis demo aan en ontdek wat onze software voor jouw bedrijf kan betekenen.

Henno

Telematica specialist

Ook interessant?

Scroll naar boven