Bespaar slim en groei snel – de kracht van telematica oplossingen bij Quooker

Bedrijf 
Quooker

Oplossingen
Voertuigvolgsysteem

Resultaten
Duurzamere rijstijl van chauffeurs
Minder handmatige werkzaamheden (administratie)

“De kraan die alles kan.” Deze slogan heb je alvast al wel eens voorbij zien komen. De slogan is van de Ridderkerkse onderneming Quooker.  Het familiebedrijf Quooker introduceerde de kokendwaterkraan en werd in 1970 opgericht door Henri Peteri. Ontwikkeld als een onmisbare tool in keukens over heel de wereld.

Op dit moment produceert Quooker meer dan 300.000 Quooker-systemen per jaar, zijn er wereldwijd meer dan duizenden dealers, verdubbelt de omzet elke drie jaar en heeft Quooker vestigingen over de hele wereld. Het is het resultaat van jaren door ontwikkelen, testen en technisch innoveren. 

Uitdaging


Door middel van slimme inzichten in ons wagenpark willen we processen efficiënter inrichten zodat we kunnen besparen op tijd en geld en de klanttevredenheid door middel van live inzicht kunnen verhogen.

Voor deze use-case spreken we met Steven Van Den Hoogen, Coördinator service buitendienst bij Quooker. Hij verteld over de samenwerking met Nedtrack.

"Zonder data en slimme inzichten is een wagenpark lastig te managen. Nedtrack is een uitstekende investering voor nu maar zeker ook voor de toekomst"

Groei van wagenpark zorgt voor behoefte aan slimme inzichten


De afgelopen jaren zijn we bij Quooker flink gegroeid. Niet alleen in omzet, personeel maar ook ons wagenpark is de laatste tijd flink uitgebreid. Recentelijk hebben we drie nieuwe Volkswagens ID Buzz mogen verwelkomen. Ons wagenpark telt momenteel ruim 50 voertuigen. Door de flinke groei was er binnen Quooker behoefte aan meer in- en overzicht in ons wagenpark.

Al snel kwamen we uit bij Nedtrack, al is het alleen al om het feit dat het bijna onze buren zijn. We waren opzoek naar een fleet management tool waarmee we de realtime locatie, het aantal gereden uren en ritten, maar ook rapportages over het rijgedrag van monteurs konden inzien. In 2018 hebben we de alle voertuigen voorzien van tracking oplossingen van Nedtrack, sinds dien wordt iedere nieuwe auto binnen ons wagenpark voorzien van een inbouwde gps-tracker.

Nedtrack: professioneel en uitstekende klantenservice


Aan aantal jaar geleden heb ik het wagenparkbeheer overgenomen van mijn collega. Al vanaf het eerste moment was ik erg enthousiast over de samenwerking met Nedtrack. Zo heb ik direct contact met de monteur die de inbouw van de trackers verzorgt. Zo kunnen we lekker snel schakelen bij uitbreiding van ons wagenpark.

De software van Nedtrack zit slim in elkaar, zo krijg ik automatisch een melding zodra een monteur de snelheidslimiet van 130 km/h overschrijdt, zo kunnen we heel gericht sturen op een duurzame rijstijl van onze collega’s. De software zit vol slimme inzichten, zo gebruiken we de urenregistratie voor het uitbetalen van de gereden uren van onze monteurs. Dit was zonder de software van Nedtrack voorheen een aardige administratieve klus, nu heb ik het met twee klikken geregeld. Fijn!

Waarom heeft Quooker gekozen voor een telematica oplossing zoals tracking van Nedtrack?


We hebben om een aantal redenen gekozen om slimme telematica oplossingen in te zetten voor ons wagenpark in Nederland en België. Door de grootte van ons wagenpark werd het op een gegeven moment niet meer mogelijk om alles handmatig bij te houden. Opschaling van ons wagenpark zorgt er automatisch voor dat je overzicht wilt houden over je voertuig. Met Nedtrack gaat dit uitstekend.

Daarnaast was er behoefte aan registratie van de gereden kilometers en kunnen we ook bij nachtleveringen de live locatie van onze bussen traceren. Zo garanderen we de veiligheid van onze monteurs en kunnen we bij bijzondere leveringen een oogje in het zeil houden.

We werken nu bijna 6 jaar met Nedtrack. De investering in telematica heeft ons aanzienlijke voordelen opgeleverd. In combinatie met de professionaliteit van de medewerkers van Nedtrack, de vakkundige monteurs en snelle klantenservice maakt Nedtrack een ideale partner op het gebied van telematica voor nu en de toekomst.

 

Henno

Telematica specialist

Ook interessant?

Scroll naar boven