Met Green Driving kunt u het rijgedrag van de bestuurders in kaart brengen. Buitensporig rijgedrag zorgt voor onnodige brandstof- en onderhoudskosten. Hierdoor ontstaan vaak ook meer ongevallen en schadegevallen.

NedTrack is in staat om diverse analyses van het rijgedrag te maken. Het rijgedrag wordt gemeten aan de hand van verschillende factoren/meetwaarden.  Zo worden de gereden snelheden van het voertuig, de omgereden kilometers vastgelegd. Ook hoe de bochten worden aangereden  en het snelheids- en remgedrag worden gemeten. Al deze waardes geven u een helder beeld van het gedrag van uw chauffeurs.

Omdat u inzicht heeft in het rijgedrag zullen de prestaties omhoog gaan. De gegevens kunt u tevens gebruiken om het Green Driving belangrijker te maken in uw bedrijf.  NedTrack maakt de prestaties van de chauffeurs namelijk meetbaar en inzichtelijk. Zo maakt u uw medewerkers bewust van hun goede en  minder goede rijeigenschappen. Eventueel kunt u uw medewerkers belonen voor goed rijgedrag, waardoor Green Driving op een competitieve manier gestimuleerd wordt.

Doordat u inzicht in rijprestaties en in verandering van het rijgedrag heeft, leidt dit in de praktijk tot een besparing van 10% op de brandstofkosten en de CO2-uitstoot. Dit kan nog hoger door het verzorgen van bijvoorbeeld een rijvaardigheidstraining  voor uw medewerkers. Wanneer de chauffeurs getraind worden in goed rijden, levert dat een besparing van 15 tot 20% op.  Daarnaast zal ook het risico op schade en ongevallen natuurlijk ook worden verkleind. En tot slot lopen de kosten voor onderhoud en reparatie terug!