Gemeente Groningen maakt gebruik van verhuur gps-trackers voor persoonsbeveiliging

Gemeente Groningen maakt voor boa’s gebruik van slimme rental gps-trackers voor persoonsbeveiliging

Bedrijf 
Gemeente Groningen

Resultaten
Betere persoonsbeveiliging
Veiligere werkomgeving

Tijdens grootschalige evenementen in de stad Groningen zoals Koningsdag en Bedrijdingsdag zijn er altijd een flink aantal boa’s en toezichthouders actief om de veiligheid in de stad te handhaven. De mensen die bij ons actief zijn als buitengewoon opsporingsambtenaar zorgen dat overlast en kleine ergernissen die de leefbaarheid aantasten in de openbare ruimte tot een minimum beperkt blijft.

Gps-trackers voor beveiliging van onze boa’s

Helaas bevinden de boa’s van de gemeente Groningen zich soms in benauwde situaties, bijvoorbeeld bij het fouilleren van personen. “Om de veiligheid van onze mensen te waarborgen, maken we sinds kort gebruik van portable gps-trackers”, aldus Wesley Feitsma Centralist Meldkamer bij de gemeente Groningen. Doordat al onze mensen een portable gps-tracker bij zich hadden, konden we via het webportaal van Nedtrack live onze mensen volgen. Op deze manier hebben we overzicht waar onze collega’s zich bevinden en kunnen we in het geval van calamiteiten snel schakelen.

De trackers bevallen zo goed, dat we aan onderzoeken om de trackers bij Nedtrack aan te schaffen zodat we op ieder moment de trackers kunnen inzetten

Verhuur gps-trackers: geen grootschalige investering nodig

De portable gps-trackers hebben wij gehuurd bij Nedtrack. Op deze manier konden wij zonder vooraf een investering te doen in gps-trackers, toch gebruik maken van de voordelen die gps-tracking te bieden heeft. De trackers zijn door Nedtrack vooraf geconfigureerd op basis van onze wensen (live volgen modus). De trackers zijn erg gebruiksvriendelijk, onze colega’s zetten de tracker aan en in de centrale meldkamer krijgen wij direct inzicht in de locatie van onze mensen. Een kind kan de was doen!

Trackers groot succes

“De verhuur gps-trackers van Nedtrack zijn erg betaalbaar en bieden ons veel relevante inzichten voor de beveiliging van onze mensen. Een dikke aanrader, voor het beveiligen van personen tijdens drukke evenementen zoals Koningsdag in het centrum van onze stad. De trackers bevallen zo goed, dat we aan onderzoeken om de trackers bij Nedtrack aan te schaffen zodat we op ieder moment de trackers kunnen inzetten” aldus Wesley Feitsma.

Ook gps-trackers huren voor je bedrijf of event?

Wij vertellen je graag meer over de mogelijkheden van gps-trackers huren voor je bedrijf of evenement.

Henno

Telematica specialist

Ook interessant?

Scroll naar boven