Routes

In het tabblad ‘Routes’ kunt u standaard routes invoeren.
Dit is handig als u bijvoorbeeld een bestelwagen heeft die op vaste dagen een vast rondje rijdt, u kunt hierbij precies bijhouden hoever de bestelwagen zou moeten zijn.
U kunt ook instellen dat u bijvoorbeeld een sms of email bericht krijgt wanneer de bestelwagen te laat is.

Om een nieuwe route te maken moet u uiteraard als eerste naar het tabblad routes gaan, eenmaal aangekomen dan kunt u linksboven op ‘Nieuwe route’ klikken.
In het geopende venster kunt u een nieuwe route aanmaken.

Als eerste moet u de nieuwe route een naam en een beschrijving geven, zo kunt u de route altijd herkennen.
Wanneer u dit gedaan heeft dan kunt u beginnen met het inplannen van de route. U kunt op drie manieren nieuw punt in de route aanmaken.

De eerste is door het handmatig invoeren van het adres van het punt, u kunt dit doen door rechts van ‘Checkpoints’ op het locatie teken te klikken.

Vervolgens wordt er een scherm geopend waar u het adres kan invoeren.

De tweede manier is door het gebruik van geofences, hiermee kunt u eerder aangemaakte geofences gebruiken als een punt voor de route.

U kunt een geofence toevoegen door rechts van ‘Checkpoints’ op het geofence teken te klikken. In het geopende scherm kunt u geofences toevoegen door erop te klikken.

Als laatste kunt u een van uw voertuigen als punt in uw route gebruiken. U kunt dit doen door rechts van ‘Checkpoint’

Created with the Personal Edition of HelpNDoc: Qt Help documentation made easy